Zonnekeszandroute

Fietsen

Doen

Bornem

Bornem

Zonnekeszandroute
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Ontspannend
STARTPLAATS:
Toeristisch regionaal infokantoor 'Het Landhuis',
Boomstraat 1, 2880 Bornem.
Parkeren kan gratis in het parkeergebouw, Achterweidestraat, de stationsparking, Molenveldweg of de randparking Dries aan de Temsesteenweg. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
TOEGANKELIJK VOOR:
  • Fietsers
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

Zonnekeszand is een van de mooiste woorden van het Klein-Brabantse dialect. Het betekent: het losse, droge poederzand dat in zonnige periodes kan opstuiven in een zuchtje wind en dat door je vingers glijdt als je het probeert op te pakken. Dit zand treffen we aan op de stuifzandrug.

De route brengt je langs de mooiste plekjes in Bornem, Puurs en Sint-Amands. Je maakt er kennis met de land- en tuinbouw en het landschap van deze streek. Onderweg heb je alle gelegenheid om even te verpozen en te genieten van een hapje en een drankje.

De route is een initiatief van de Landelijke Gilde Bornem-Hingene-Wintam-Eikevliet in samenwerking met deze partners: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaamse Gemeenschap, Provincie Antwerpen, Landelijke Gilde, Plattelands Klassen, Cera, Gemeente Bornem en Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland.

De routebeschrijving is gratis (excl. verzendkosten) te verkrijgen in het infokantoor van Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland of klik hier.

Je kan de startplaats ook bereiken per trein via het station van Bornem.

ADRES:
Boomstraat 1
2880 Bornem
TELEFOON:
0032 (0) 3 899 28 68
EMAIL: