Zeesluis Wintam en onthaalcentrum ‘ZWOC’

Bezoekerscentrum

Cultuur & Erfgoed

Bornem

Doen

Bornem

Zeesluis Wintam en onthaalcentrum ‘ZWOC’
OPENINGSUREN:
Groepsbezoek op reservatie
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

Op de caissondam aan de kruising van het Zeekanaal Brussel-Schelde, de Schelde en de Rupel ligt het ‘Zeesluis Wintam Onthaalcentrum’ (ZWOC). Door zijn ligging lijkt het wel te drijven op het water. Water staat dan ook centraal in de tentoonstelling in het centrum dat je, met het Zeekanaal Brussel-Schelde als uitgangspunt, laat kennismaken met de diverse facetten van de waterwegen en het waterwegbeheer.

De waterweg is een wonderbaarlijke en veelzijdige wereld, vol beweging. Transport, bedrijven, natuur, waterbeheersing en waterrecreatie zijn allemaal aspecten die je er terugvindt. De Vlaamse Waterweg NV tracht als waterwegbeheerder dag in dag uit al deze aspecten op mekaar af te stemmen en in evenwicht te houden.

Een reuze maquette, audiovisuele presentaties en leuke doeprogramma’s nemen je op ontdekkingstocht door onze wereld van water. U kan er deelnemen aan een mini-quiz of zelfs leren hoe u een brug of sluis bedient. Neem ook een kijkje aan de reusachtige sluis tussen Schelde en Zeekanaal.

Voor meer info en reservatie: contacteer ons.

OPGELET:

Om organisatorische redenen worden voor onbepaalde tijd geen bezoekers meer ontvangen in het Onthaalcentrum.
Het is wel nog mogelijk om een groepsbezoek onder leiding van een gids te vragen in de omgeving van de zeesluis en het ZWOC. De gids geeft er uitleg o.a. over de werking van de sluis, de waterwegen in de omgeving en het natuurgebied ‘Noordelijk Eiland‘, dat vlakbij de sluis gelegen is.

ADRES:
Eduard de Blockstraat 60
2880 Wintam (Bornem)
TELEFOON:
0032 (0) 3 899 28 68
EMAIL: