Wandelen in het Stiltegebied

Wandelen

Bornem

Doen

Bornem

Wandelen in het Stiltegebied
AFSTAND:
6 & 8,4 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Ontspannend
STARTPLAATS:
>Stiltegebied Hingene
Ingang van Kasteel d'Ursel,
Wolfgang d'Urselstraat 9,
2880 Hingene (Bornem)
Wandel vandaar door het kasteeldomein naar knooppunt 12 (begin De Baerdemaekerstraat en Notelaerdreef)

>Stiltegebied Weert
Kerk van Banst
Branstsedreef
2880 Branst (Bornem) Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Te voet
  • Bus
BESCHRIJVING:

Stilte is zeldzaam geworden.  We leven in een jachtige en rumoerige tijd. Mensen hollen elkaar voorbij. In een stiltegebied overheersen de natuurlijke geluiden van fauna en flora. Geluid valt er zeker niet weg; je hoort er de vogels, het ruisen van bomen… maar ook gebiedseigen geluiden die in deze unieke landschappen van oudsher thuishoren, zoals landbouwwerkzaamheden, lokaal verkeer of spelende kinderen.

Laat je onderdompelen in deze stille oase, schakel je GSM uit en laat je zintuigen intens werken. Volg het stiltepad, alleen of met je partner, neem je kinderen mee, maar vermijd grote groepen. Hou af en toe stil om bewust naar de natuurlijke geluiden te luisteren, of zoek onderweg een een stil plekje om tegen en boom een tijdje gewoon stil te zitten. Een stiltegebied is er voor de mensen om op de meest ideale manier te ontspannen. De mooie, poëtische folder (gratis, excl. verzendkosten) maakt de stilte-ervaring kompleet.

Geniet van de stilte tijdens je wandeling in het stiltegebied van Hingene of Weert.

Wil je meer kilometers onder je voeten? Zoek in de buurt nog een van onze andere wandelroutes of breid je wandeling uit via de knooppuntenkaart of wandelrouteplanner.

 

De lezers van VAB-Magazine kozen de stiltewandeling van Weert in 2018 tot één van de drie mooiste wandelingen van ons land. Uit tien geselecteerde wandelroutes, één per provincie, mochten ze er drie kiezen. Naast de Lommelse Sahara en de duinen langs de Franse grens, pikten de lezers onze stiltewandeling eruit! Ze waren gecharmeerd door de mooie natuur die je onderweg ziet en hoort, de gezellige cafeetjes en de originele hangmatten waarin je even kan uitrusten tijdens je tocht.

Het stiltepad in Hingene werd door ‘Toerisme Provincie Antwerpen’ genomineerd voor de verkiezing van wandeling van het jaar 2017.

Ontdek de twee stiltewandelingen ook via dit filmpje: “klikken en kijken”!

  Stiltewandeling voor kinderen


Tip: breng voor of na je wandeling een bezoek aan het Jachtpaviljoen “De Notelaer“, vlakbij de wandeling van Hingene gelegen. Of ga eens langs bij het Vlechtmuseum “De Zilverreiger” in Weert, waar je de tentoonstellingen kan bezoeken, een fiets kan huren of gewoon genieten van een lekker streekbiertje.

ADRES:
Edmond Vleminckxstraat 73
2880 Hingene (Bornem)
en
Branstsedreef
2880 Branst (Bornem)