Slijkneusroute

Fietsen

Doen

Bornem

Bornem

Slijkneusroute
AFSTAND:
2 X 22 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Gezinsvriendelijk
STARTPLAATS:
VZW “De Zilverreiger”, Vlechtmuseum van Klein-Brabant, Scheldestraat 18, 2880 Weert (Bornem).
Parking op 50 m, aan de kerk. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
TOEGANKELIJK VOOR:
  • Fietsers
FACILITEITEN:
  • Fietsen beschikbaar, Parking
BESCHRIJVING:

Met de Slijkneusfietsroute ga je op verkenning doorheen het landschap waar de mandenmakers van weleer de natuurelementen trotseerden. Je rijdt langs pittoreske dorpen, polders en bossen en natuurlijk langs de Schelde over de dijken, waar je het levensritme van de bewoners van weleer proeft. Onderweg heb je alle gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje in een horecazaak.

Via het museum “De Zilverreiger” ontdek je wat dit alles te maken heeft met een slijkneus.

De fietsroute bestaat uit twee lussen van 22 km. Je volgt de rechthoekige groen-witte borden van het fietsnetwerk “Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel, afgewisseld met de bordeaux-witte borden van het wandelnetwerk “In het land van Stille Waters”. De folder (prijs: zie webshop) maakt alles duidelijk. Het vlakke wegdek bestaat voornamelijk uit beton en asfalt. Een groot deel van het traject is autovrij.

Bij de Zilverreiger VZW kan je ook fietsen huren: het museum beschikt over vijftig fietsen, waaronder ook kinderfietsen, tandems en duofietsen. Zo kan u het prachtige landschap, de polders en de pittoreske dorpjes die Klein-Brabant rijk is, gaan ontdekken. Via het station van Bornem kan je de route ook bereiken per trein. Je start dan je tocht aan fietsknooppunt 40 in het centrum van Bornem.

De kaarten van de netwerken zijn te koop in het infokantoor of hier.

ADRES:
Scheldestraat, 18
2880 Weert (Bornem)
TELEFOON:
0032 (0) 3 889 06 03