In de schaduw van Fort en Abdij van Bornem

Wandelen

Doen

Bornem

Bornem

In de schaduw van Fort en Abdij van Bornem
AFSTAND:
11 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Thematocht
STARTPLAATS:
Fort Bornem
Barelstraat 228
2880 Bornem Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Te voet
  • Trein
BESCHRIJVING:

Deze wandeling met start en eindpunt aan het Fort van Bornem is de korte versie van de Commandant Rasquinroute, die je ook op deze website vindt.

Je ontdekt de rol en het belang van het Fort tijdens de wereldoorlogen. Ook de verdere omgeving komt aan bod met o.a. de Abdij van Bornem. Een aantal bunkers getuigen verder nog van het woelige verleden. De folder (gratis, excl. verzendkosten) van de Commandant Rasquinroute verschaft je meer uitleg.

De wandeling maakt ook deel uit van de brochure  “100 jaar groote oorlog, wandelen in Scheldeland”, een uitgave van Toerisme Scheldeland naar aanleiding van de 100° verjaardag van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Ook in deze brochure (gratis, excl. verzendkosten) wordt verder ingegaan op de geschiedenis van het Fort en de oorlogsgebeurtenissen.
In deze brochure vind je nog drie andere wandelroutes waaronder die rond het Fort van Liezele, die je ook op deze website terugvindt.

Via een App van Toerisme Scheldeland, die je gratis kan downloaden, krijg je nog meer informatie en verhalen via 3D-audio.

Tijdens de wandeling volg je de wandelknooppunten van het wandelnetwerk “In het Land van Stille Waters”. De knooppuntenkaarten koop je in het infokantoor of hier.

Voor horecazaken onderweg, raadpleeg onze horecapagina. Op het domein van het Fort zelf kan je terecht bij De Waterlander.

Bornem is via het lokale station ook per trein te bereiken. Vanaf het station kan je na een korte wandeling via het centrum van Bornem de wandelroute bereiken.

ADRES:
Barelstraat 228
2880 Bornem