Vertelroute in de kinderboerderij ‘Barelhoeve’ in Bornem

 

 

Ken je Lowieke al?

Het is de hoofdfiguur in een nagelnieuwe vertelroute op de kinderboerderij Barelhoeve. Hij neemt je mee langs de dierenverblijven in een spannend verhaal. Je kan het lezen op de verschillende schuurtjes die zijn opgesteld langs de route. Er zijn ook spelelementen, versjes en weetjes op die schuurtjes te vinden. Binnenkort zullen deze zelfs in braille zijn.

Guy Didelez schreef het verhaal en Marijke Meersman maakte de tekeningen. Ze coördineerde eveneens de hele afwerking. Je zou kunnen zeggen dat ze met Lowieke de hele kinderboerderij in een nieuw kleedje heeft gestoken.

Je kan de vertelroute op eigen houtje beleven tijdens de openingsuren van de kinderboerderij. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang. Maar voor groepen kan je via Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland een rondleiding vragen met een natuurgids, die dan voor iets extra zorgt.

Lowieke is ook in knuffelvorm te vinden in de jeugdhoek van de bib in Bornem.

De vertelroute kwam tot stand in samenwerking met de Landelijke Gilde, de natuurgidsen Klein-Brabant, de Ambrosius imkersgilde, Raf en Frans Stroobant van de Barelhoeve en de gemeentelijke diensten.
Ze kreeg subsidies in het kader van het plattelandsbeleid van de Vlaamse, Europese en Provinciale overheid.

Meer info en reservatie gids: info@tkbs.be

En?…Ken jij Lowieke al?