Hof van Coolhem

Recreatiedomeinen

Natuur & Recreatie

Doen

Puurs

Puurs

Hof van Coolhem
OPENINGSUREN:
Van april tot september:
Maandag tot zondag: 8 uur tot 21 uur

Van oktober tot maart:
Ma tot zondag: 8 uur tot 17 uur
BESCHRIJVING:

Kastanjes rapen tijdens de herfstvakantie, of eieren op paasmaandag? Het kan allemaal in het Hof van Coolhem. Het was ooit eigendom van de Cisterciënzers en verbaast nu alle bezoekers met een mix van natuur en cultuur. Het is dé uitvalbasis van het jaarlijkse aspergefestival van half april tot eind juni.

Je ontdekt er een bijen- en vlindertuin, een prachtige historische tuin en  een gigantische hoogstamboomgaard. In de aspergetuin leer je via infopanelen en een geluidsinstallatie dan weer alles over de aspergeteelt. Ook de demoplaats ‘composteren’ en de ‘viezebeestjestuin’, een initiatief van de  Vriendenkring van het Hof van Coolhem, is absoluut de moeite waard.

In het oude poortgebouw vind je een gezellige brasserie. Schijnt de zon? Nestel je dan op het terras met een verfrissend drankje en geniet van het zicht op de rode beuk met een stamomtrek van wel zes meter!

Wil je graag een bezoek boeken onder leiding van een gids? Stuur een mailtje naar info@tkbs.be en wij helpen je met plezier verder.

ADRES:
Coolhemstraat 64
2870 Kalfort (Puurs)