Gouden Duvelroute

Fietsen

Doen

Puurs

Puurs

Gouden Duvelroute
AFSTAND:
29 - 51 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Gezinsvriendelijk
STARTPLAATS:
Brasserie Vrededaal
Kalfortdorp 1, 2870 Puurs.
Parking vlakbij. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

Een fietsroute van “Plan Bier” van Toerisme Scheldeland: “langs brouwers en kroegen in Scheldeland”. In het Scheldeland werd van oudsher bier gebrouwen in tientallen brouwerijen. De resterende zijn niet van de minste en werden gebundeld in vier meanderende fietstochten door dit landschap van groene oevers, slikken en schorrren.

De Gouden Duvelroute brengt je in 29 km. door de natuur van Klein-Brabant en Vaartland (Willebroek). Als je de verlengingslus (tot 51 km.) volgt, kan je ook genieten van de mooie streek langs Rupel en Zenne. Je rijdt op vlak terrein, meestal verhard en soms autovrij. Het startpunt bevindt zich op 1 km. van het station van Puurs en kan je dus ook per trein bereiken.

Het Belgisch icoon in deze streek is natuurlijk de brouwerij Moortgat, waar o.a. Duvel wordt gebrouwen. Onderweg heb je voldoende gelegenheid om een lekker en verfrissend streekbier te proeven.

Omdat fietsen en alcohol niet altijd samen gaan, raden wij aan om de bieren onderweg verstandig en volgens de wettelijke voorschriften te consumeren en bij overdaad met twee voeten op de grond te blijven. Je kan ook gebruik maken van de talrijke logiesmogelijkheden in deze prachtige streek.

De kaart “Plan bier” is gratis (excl. verzendkosten) bevat naast 4 fietsroutes ook 3 wandelroutes in Scheldeland rond hetzelfde thema. Je volgt tijdens de fietstocht de wit-groene bordjes van het fietsnetwerk “Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel”.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in de infokantoren of hier.

KOOP
ADRES:
Kalfortdorp 1
2870 Kalfort (Puurs)
TELEFOON:
0032 (0) 3 502 48 70