Fort Liezele

Forten

Cultuur & Erfgoed

Doen

Puurs-Sint-Amands

Puurs

Fort Liezele
OPENINGSUREN:
Van begin maart tot eind november op zaterdag, zondag en op feestdagen van 13.30 uur tot 17.30 uur. Laatste bezoek om 16.30 uur

Groepsbezoek na reservatie via info@tkbs.be
BESCHRIJVING:

Fort Liezele is één van de best bewaarde en gerestaureerde pantserforten van de Vesting Antwerpen. Het fort dateert van begin 20ste eeuw, doorstond de twee wereldoorlogen en is nu een vestingbouwkundige parel in een groene zone.

Een groot gedeelte van het fort is ingericht als museum, dat de geschiedenis van het gebouw en de omgeving tijdens de beide wereldoorlogen belicht. In de museumzalen ontdek je een unieke collectie originele uitrustingsstukken, uniformen, wapens en fotomateriaal. Bezoekers kunnen in de audiovisuele ruimte ook een historische multimediapresentatie bijwonen.

Wie een rondleiding plant onder leiding van een gids, kan het hele jaar door in het fort terecht na afspraak. Bezoekers worden meegenomen langs de gereconstrueerde commandoposten, een infirmerie, de troepenkamers, een munitiemagazijn, een pantserkoepel, een waarnemingsklok, de cachotten, een volledig ingerichte troepenkeuken en nog veel meer. Een echte reis in de tijd!

Tijdens de weekends kan het fort ook individueel bezocht worden met een audiogids. Die vertelt over het leven in het fort en is verkrijgbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

© Toerisme Scheldeland – David Samyn

ADRES:
Fortbaan 2
2870 Liezele
(Puurs-Sint-Amands)