Fort Liezele

Forten

Cultuur & Erfgoed

Doen

Puurs-Sint-Amands

Puurs

Fort Liezele
OPENINGSUREN:
Juli en augustus: op weekdagen van 10 uur tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 13 uur tot 17 uur

Groepsbezoek na reservatie via info@tkbs.be
BESCHRIJVING:

Fort Liezele is één van de best bewaarde en gerestaureerde pantserforten van de Vesting Antwerpen. Het fort dateert van begin 20ste eeuw, doorstond de twee wereldoorlogen en is nu een vestingbouwkundige parel in een groene zone.

Een groot gedeelte van het fort is ingericht als museum, dat de geschiedenis van het gebouw en de omgeving tijdens de beide wereldoorlogen belicht. In de museumzalen ontdek je een unieke collectie originele uitrustingsstukken, uniformen, wapens en fotomateriaal. Bezoekers kunnen in de audiovisuele ruimte ook een historische multimediapresentatie bijwonen.

Wie een rondleiding plant onder leiding van een gids, kan het hele jaar door in het fort terecht na afspraak. Bezoekers worden meegenomen langs de gereconstrueerde commandoposten, een infirmerie, de troepenkamers, een munitiemagazijn, een pantserkoepel, een waarnemingsklok, de cachotten, een volledig ingerichte troepenkeuken en nog veel meer. Een echte reis in de tijd! Omwille van het coronavirus zijn gegidste rondleidingen momenteel niet mogelijk.

Je kan het fort bezoeken met een audiogids van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Die vertelt over het leven in het fort en is verkrijgbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

De volgende corona-maatregelen zijn van kracht:

  • Je kan op voorhand een ticket aankopen via de webshop van gemeente Puurs-Sint-Amands (bij voorkeur) of eventueel ter plaatse aan de kassa
  • Reinig je handen met handgel en draag een mondmasker
  • Houd 1,5 meter afstand

© Toerisme Scheldeland – David Samyn

ADRES:
Fortbaan 2
2870 Liezele
(Puurs-Sint-Amands)