Wandelroute rond het Fort van Liezele

Wandelen

Doen

Puurs

Puurs

Wandelroute rond het Fort van Liezele
AFSTAND:
8 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Thematocht
STARTPLAATS:
Fort Liezele
Fortbaan 2
2870 Puurs Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
  • Te voet
BESCHRIJVING:

Wandelroute: “Liezele, een spookdorp rond het Fort”

Wandelroute uit de brochure “100 jaar groote oorlog, wandelen in Scheldeland”, uitgebracht door Toerisme Scheldeland naar aanleiding van de 100° verjaardag van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

Je herbeleeft tijdens de wandeling de dramatische gebeurtenissen van het najaar van 1914, wanneer het Fort van Liezele zwaar onder vuur werd genomen. Je leert dat ook het dorp en zijn bevolking een zware tol betaalden. Je ontdekt de geschiedenis van het best bewaarde en meest complete fort uit de fortengordel rond Antwerpen.

Onderweg passeer je o.a. de dorpskern, een oude watermolen, een kapelletje met een geschiedenis, een voormalig kasteeldomein en veel natuur.

De wandeling is pas volledig met een bezoek aan het Fort van Liezele, ingericht als museum. Audiogidsen zijn ter beschikking. Voor horeca onderweg: raadpleeg onze horecapagina!

Via een App van Toerisme Scheldeland, die je gratis kan downloaden, krijg je nog meer informatie en verhalen via 3D-audio.

In de brochure, die je kan bestellen of afhalen in het infokantoor, vind je nog drie andere wandelroutes in het Scheldeland. Eén ervan leidt je rond het Fort van Bornem en vind je ook op deze website. Je kan ze ook bekijken op de website van Toerisme Scheldeland.

Puurs is via het lokale station ook per trein te bereiken.

ADRES:
Fortbaan 2
2870 Liezele (Puurs)