Fietsnetwerk “Scheldeland”

Fietsen

Doen

Bornem

Puurs

Sint-Amands

Klein-Brabant - Scheldeland

Fietsnetwerk “Scheldeland”
AFSTAND:
Bepaal zelf het aantal KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Ontspannend
STARTPLAATS:
Bepaal je zelf Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
TOEGANKELIJK VOOR:
  • Fietsers
FACILITEITEN:
  • Fietsen beschikbaar
BESCHRIJVING:

Fietsen langs het fietsnetwerk “Scheldeland (langs Schelde, Dender en Rupel)”.

Fietsen langs de knooppunten: een woordje uitleg. Dit fietsknooppuntennetwerk is een initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen vzw en Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen, met financiële steun van Toerisme Vlaanderen en de EU en met medewerking van de gemeentebesturen en Toerisme Scheldeland VZW. Een inventaris werd gemaakt van de veiligste en mooiste fietspaden. Op de knooppunten kruisen die fietspaden elkaar. Elk knooppunt heeft een nummer en met behulp van die knooppunten stippel je zelf je fietstocht uit in een gebied tussen Antwerpen en Gent langs de Schelde, de Dender en de Rupel. Je bepaalt zelf waar je start, hoe lang je trip wordt en waar je naartoe rijdt. Handige veren brengen je naar de andere oever.Bestudeer vooraf de kaart en maak een lijstje van de knooppunten die je wil aandoen. Je kan precies de afstand berekenen die je zal fietsen. Je volgt onderweg de aanwijzingen van de wit-groene bordjes.

Kom genieten in deze waterrijke regio. Bezoek pittoreske oeverdorpjes, bewonder het rijke culturele erfgoed en laat je verwennen met streekgerechten en feesten.

Verken op eigen ritme de mooie streek van Klein-Brabant tussen Schelde en Rupel en ontdek de vele mogelijkheden van deze regio: water, natuur, kastelen, forten, musea, streekproducten en zo veel meer. De streek is uitstekend bereikbaar met de auto en de fiets. Kom je met de trein? Geen probleem: je stapt af in de stations van Bornem, Puurs of Temse en je bevindt je zo op het fietsnetwerk.

Maak gebruik van het ruime aanbod aan drank- en eetgelegenheden en overnachtigsmogelijkheden, zodat je nog meer kan genieten van je fietstochten in deze prachtige omgeving.

De regio Klein-Brabant maakt ook deel uit van het fietsnetwerk ‘Mechelen & omgeving‘. Dit netwerk laat je toe om een tocht uit te stippelen in de ruime regio van Mechelen, van Antwerpen tot de Kempen en Vlaams-Brabant.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in het infokantoor of klik hier.

ADRES:
Boomstraat 1
2880 Bornem
TELEFOON:
0032 (0) 3 899 28 68
EMAIL: