Fietsen langs forten uit WOI

Fietsen

Doen

Puurs

Puurs

Fietsen langs forten uit WOI
AFSTAND:
51 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Thematocht
STARTPLAATS:
Fort Liezele, Fortbaan 1, 2870 Liezele (Puurs).
Parkeren kan ter plaatse. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

Fietsroute uit de brochure ‘100 jaar groote oorlog – fietsen in Scheldeland’, uitgestippeld naar aanleiding van de 100° verjaardag van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

Je herbeleeft die historische, donkere tijden aan de hand van verhalen over mensen en plaatsen. Je passeert langs mooie plekjes waar niet altijd de mooiste herinneringen aan vasthangen, langs dijken waar mannen zich hadden ingegraven en door bossen, waar bajonetten kletterden. Je ziet onderweg de forten van Klein-Brabant, die samen met de spoorlijnen een prominente rol speelden in het verloop van de “Groote Oorlog”.

Deze route biedt voor ieder wat wils: naast de forten, bruggen of bunkers slingert de weg zich langs pittoreske uithoekjes, rustige landwegen of romantische dijken. Je kan er ook genieten van de natuur, de culturele pareltjes en de lekkere streekspecialiteiten van het Scheldeland.

Via een App van Toerisme Scheldeland die je gratis kan downloaden krijg je nog meer informatie en verhalen via 3D-audio.

Je volgt de wit-groene bordjes van het fietsnetwerk “Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel”. Je rijdt op een vlak, meestal verhard en deels autovrij parcours. Puurs is via het lokale station ook per trein te bereiken.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in de infokantoren of hier.

In de brochure, die je kan bestellen of afhalen in het infokantoor, vind je nog drie andere fietsroutes in het Scheldeland. Je kan ze ook bekijken op de website van Toerisme Scheldeland.

ADRES:
Fortbaan 1
2870 Liezele (Puurs)