Fietsnetwerk “Mechelen”

Fietsen

Doen

Bornem

Puurs

Sint-Amands

Klein-Brabant - Scheldeland

Fietsnetwerk “Mechelen”
AFSTAND:
Bepaal zelf het aantal KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Ontspannend
STARTPLAATS:
Bepaal je zelf Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
TOEGANKELIJK VOOR:
  • Fietsers
FACILITEITEN:
  • Fietsen beschikbaar
BESCHRIJVING:

Fietsen langs het knooppuntennetwerk, een woordje uitleg.

Toerisme Provincie Antwerpen maakte een inventaris van de veiligste en mooiste fietspaden. Op de knooppunten kruisen die fietspaden elkaar. Elk knooppunt heeft een nummer en met behulp van die knooppunten stippel je zelf je fietstocht uit. Je bepaalt zelf waar je start, hoe lang je trip wordt en waar je naartoe rijdt.

Bestudeer vooraf de kaart en maak een lijstje van de knooppunten die je wil aandoen. Je kan precies de afstand berekenen die je zal fietsen. Je volgt onderweg de aanwijzingen van de wit-groene bordjes.

Het Scheldeland van Klein-Brabant maakt ook deel uit van de kaart ‘Mechelen & omgeving’. Kom genieten in deze waterrijke regio. Bezoek pittoreske oeverdorpjes, bewonder het rijke culturele erfgoed en laat je verwennen met streekgerechten en feesten. Maak gebruik van het ruime aanbod aan horeca en overnachtigsmogelijkheden, zodat je nog meer kan genieten van je fietstochten in deze prachtige omgeving.

De kaart laat je ook toe om te fietsen in de ruime omgeving van Mechelen, van Antwerpen tot de Kempen en Vlaams-Brabant. Bekijk echter ook de fietsknooppuntenkaart ‘Scheldeland‘: deze geeft je de fietsknooppunten van het gebied langs Schelde, Dender en Rupel, gelegen tussen Antwerpen, Gent en Ninove. Ook op deze kaart vind je uiteraard onze prachtige streek van Klein-Brabant terug.

Wil je met de trein komen, geen probleem: de stations van Bornem, Puurs en Temse zijn centraal gelegen om je tocht aan te vatten.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in de infokantoren of klik hier.

ADRES:
Boomstraat 1
2880 Bornem
TELEFOON:
0032 (0) 3 899 28 68
EMAIL: