Tentoonstelling Klein-Brabant Dis Keppens

 Tentoonstelling, Schilderkunst

Van 08/07/2018 tot en met 30/09/2018 loopt de tentoonstelling van Dis Keppens in het pannenkoekenhuisje ’t Schipken te Sint-Amands. Deze tentoonstelling is te bewonderen op vrijdag en zondag vanaf 12u. Dis Keppens, “Momorandum” is een prachtige retroperspectieve tentoonstelling van de werken van dé Klein-Brabantse heimatschilder. Dis Keppens was een puur natuurtalent. Jong begonnen beoefende ...
Van 08/07/2018 tot en met 30/09/2018 loopt de tentoonstelling van Dis Keppens in het pannenkoekenhuisje ’t Schipken te Sint-Amands. Deze tentoonstelling is te bewonderen op vrijdag en zondag vanaf 12u.

Dis Keppens, “Momorandum” is een prachtige retroperspectieve tentoonstelling van de werken van dé Klein-Brabantse heimatschilder.

Dis Keppens was een puur natuurtalent. Jong begonnen beoefende hij als autodidact de schilderkunst. Door de jaren heen groeide hij tot een sterk gewaardeerde kunstenaar.

Zijn onuitputtelijke inspiratiebron is onze regio Klein-Brabant. Dis was nu eenmaal vergroeid met zijn geboortestreek. Zijn typische stijl waarborgt een zeer kenmerkende persoonlijke weergave van Klein-Brabantse landschappen en dorpsbeelden. Er is geen kerktoren uit de regio terug te vinden die door Dis Keppens niet op doek is gebracht.

Aangrijpend is bovendien dat Dis Keppens niet alleen kunstkenners- of verzamelaars wist te boeien, maar dat hij ook talloze gewone mensen aansprak met zijn kunstpareltjes. Heel wat werken van Dis sieren immers talloze Klein-Brabantse woonkamers. Het is steeds opnieuw een zware uitdaging en taak om kunst en/of cultuur uit te dragen naar iedere persoon. Welnu, Dis Keppens slaagde in deze aartsmoeilijke opdracht op een unieke en grandioze manier.

Dis Keppens breidde met zijn streekgebonden schilderijen de lange reeks “eigen schoon” verder uit, een anthologie waarin ook zijn dorpsgenoten-Klein-Brabant-schilders wijlen Robert Houthooft en Jef Smets zo talent- en liefdevol hun aandeel bijbrachten. Met een sfeervol kleurenpalet en een gedegen techniek stond hij mede vooraan in de rij van de kunstenaars die ons vertrouwd natuur- en cultuurpatrimonium in beeld vereeuwigden. Zo leverde hij een artistieke bijdrage die ieder streekgenoot kan waarderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Info


Wanneer

Van zo 8 juli 2018 12:00 tot zo 30 september 2018 19:00

Prijs

€0

  Basistarief: 0,00 €

Waar

't Schipken
114, Dam
2890, Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)

Organisatie

't Schipken

Telefoon

0472794864

E-mail

femke.vleminckx@hotmail.be

Website