Bezoek de Steenovens met een gratis audiotour

 Monument

Benieuwd naar de verhalen van de eeuwenoude site de Steenovens? Kom de kunstfoto's ontdekken in de minitentoonstelling en luister met de audioguide naar de verhalen van de vroegere bewoners van deze mysterieuze plek. De audioguides en je bezoek moet je op voorhand reserveren. Een belevenis! KVNS blaast de site nieuw leven in, samen met haar partners.
De historische site de Steenovens heeft een lange geschiedenis en vertelt je boeiende verhalen. Al in de 16de eeuw werden hier bakstenen gebakken in veldovens. Vanaf de 18de eeuw was de Steenovens een bruisend economisch centrum met een veerdienst, blekerij, herberg en boerderij. Nadat de laatste bewoners in de vorige eeuw de deuren voor de laatste keer dicht deden, raakten de gebouwen in verval. Wat ooit een plaats was vol activiteit en leven, werd een vergeten oase van rust vlakbij de Schelde.
Benieuwd naar de verhalen van de vroegere bewoners, hoe mens en landschap elkaar beïnvloedden en hoe de site stilaan heropbloeit? Gezinnen kunnen de site bezoeken met een gratis audiotour. Op de Steenovens ontdekken ze een fototentoonstelling die hen verder wegwijs maakt.
Ook voor lagere scholen en groepen zijn er gratis educatieve pakketten.
Opgelet: vooraf reserveren is noodzakelijk. Je vindt alle info op www.steenovens.be

Bron: UiTinVlaanderen.be


Info


Wanneer

Altijd open

Prijs

€0

Waar

De Steenovens in Sint-Amands
120, Kuitegemstraat
2890, Sint-Amands
Bezoek de Steenovens met een gratis audiotour