Emile Verhaerenroute

Fietsen

Doen

Puurs-Sint-Amands

Sint-Amands

Emile Verhaerenroute
AFSTAND:
35 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Thematocht
STARTPLAATS:
Emile Verhaeren Museum
Emile Verhaerenstraat 71
2890 Puurs-Sint-Amands
Plan je reis via NMBS
BESCHRIJVING:

Dichter Emile Verhaeren schreef vele gedichten over de liefde, over Vlaanderen en over zijn geboortedorp en jeugdjaren in Sint-Amands. De Emile Verhaeren fietsroute brengt je langs markante plekjes die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van deze beroemde dichter. En dat over een afstand van maar liefst 35 km! In de brochure kan je genieten van vele gedichtfragmenten waarin zijn liefde voor Klein-Brabant tot uiting komt.

Tip:  In het Emile Verhaerenmuseum ontdek je het leven en werk van deze beroemde Vlaamse Franstalige dichter, die afkomstig was van Sint-Amands. Je maakt er kennis met de figuur van Verhaeren aan de hand van precieuze manuscripten, brieven, foto’s, bibliofiel uitgegeven boeken en kunstwerken van Théo Van Rysselberghe, Léon Spilliaert, Georges Tribout, zijn vrouw Marthe Verhaeren en vele anderen.

Het museum bevindt zich naast het geboortehuis van de dichter en is prachtig ingericht op een moderne, hedendaagse wijze. Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd met werk van hedendaagse kunstenaars.

De fietsbrochure kost 2 euro en kan je bestellen via ons infokantoor. Wij sturen hem met plezier op per post!

© Toerisme Scheldeland – Mie De Backer