Emile Verhaerenroute

Fietsen

Doen

Sint-Amands

Sint-Amands

Emile Verhaerenroute
AFSTAND:
35 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Thematocht
STARTPLAATS:
Provinciaal Museum Emile Verhaeren, Emile Verhaerenstraat 71, 2890 Sint-Amands.
Parkeren kan op de Kaai, net voorbij de kerk of op de randparking Noord vooraan in de Emile Verhaerenstraat. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
TOEGANKELIJK VOOR:
  • Fietsers
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

“Fietsen met een poëtische achtergrond”.

Emile Verhaeren begeleidt je vanuit zijn geboortedorp Sint-Amands langs de Schelde. Onderweg passeer je schilderachtige plekjes, zoals de Dam in Sint-Amands, Mariekerke, Weert, Buitenland en het levendige centrum van Bornem. Je fietst zelfs even over de provinciegrens voor een bezoek aan een prachtig dorpsplein uit de Frankische tijd.

Je maakt kennis met het leven en het werk van een dichter met Europese roem, die zelfs werd genomineerd voor de Nobelprijs. In de begeleidende folder wordt alles geïllustreerd met fragmenten uit zijn gedichten.

Je kan deze tocht combineren met een bezoek aan het Verhaerenmuseum en van bij het graf van de dichter en zijn echtgenote de machtige Schelde overschouwen.

Neem onderweg de tijd om te genieten van een hapje en een drankje in een van de talrijke horecazaken en stil te staan bij het wonderlijke werk van deze telg uit het Scheldedorp.

Het vlakke wegdek is overal verhard. Een groot deel is autovrij. Starten doe je aan het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands, maar je kan ook elders op de route inpikken. Zo kan je bv. ook met de trein komen via de stations van Bornem en Buggenhout.

De route heeft een lusvormig traject. De tocht volgt grotendeels de groen-witte borden van het fietsnetwerk “Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel”. Waar dit niet het geval is, wordt het aangegeven in de brochure (prijs: zie webshop). Deze is trouwens ook verkrijgbaar in een franstalige versie.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in de infokantoren of hier.

ADRES:
Emile Verhaerenstraat 71
2890 Sint-Amands
TELEFOON:
0032 (0) 52 33 08 05