Emile Verhaeren Museum

Musea

Cultuur & Erfgoed

Doen

Puurs-Sint-Amands

Sint-Amands

Emile Verhaeren Museum
OPENINGSUREN:
Van maart tot juni en van september tot november:
Weekends, feestdagen en op reservatie van 11 uur tot 18 uur

Van juli tot augustus: elke dag van 11 uur tot 18 uur
Gesloten op maandag

Groepszoek na reservatie via info@tkbs.be
BESCHRIJVING:

In het Emile Verhaeren Museum, dat opgericht werd in 1955, ontdek je het leven en werk van de beroemde Vlaamse Franstalige dichter, die afkomstig was van Sint-Amands. Je maakt er kennis met de figuur van Verhaeren aan de hand van precieuze manuscripten, brieven, foto’s, bibliofiel uitgegeven boeken en kunstwerken van Théo Van Rysselberghe, Léon Spilliaert, Georges Tribout, zijn vrouw Marthe Verhaeren en vele anderen. Het museum bevindt zich naast het geboortehuis van de dichter en is prachtig ingericht op een moderne, hedendaagse wijze. Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd met werk van hedendaagse kunstenaars.

Tip: Wandel na je bezoek aan het museum zeker ook eens naar het monumentale grafmonument van de dichter. Je kan het bewonderen aan de Kaai op de oever van de Schelde. Of vraag bij ons de brochure “Wandelen in het land van Emile Verhaeren” op en ga zelf op ontdekking in het geboortedorp van de dichter.

Deze corona-maatregels zijn momenteel van kracht:

  • Het aantal bezoekers in de museumruimte is beperkt tot 12
  • Een bezoek moet 24 uur op voorhand worden aangekondigd per mail of telefoon
  • Een groepsrondleiding met gids kan na reservatie, maar de groep mag niet groter zijn dan 14 personen en dient uiteraard de nodige maatregelen (handen ontsmetten, mondmasker,…) op te volgen

© Emile Verhaeren Museum

ADRES:
Emile Verhaerenstraat 71
2890 Puurs-Sint-Amands
TELEFOON:
052 33 08 05