Duvelroute

Fietsen

Doen

Puurs

Puurs

Duvelroute
AFSTAND:
46 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Ontspannend
STARTPLAATS:
Hof van Coolhem, Coolhemstraat 64, 2870 Puurs
en:
Bistro The Boathouse, Beenhouwerstraat 24, 2830 Heindonk (Willebroek).
Op beide locaties is er parking. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Fiets
  • Auto
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

Een tocht vol erfgoed, natuur en vooral lekker genieten: een ontspannende fietstocht met onderweg een verfrissend biertje: een onweerstaanbare combinatie.

Je fietst als het ware op en over het water langs fotogenieke en schilderachtige plekjes. Je ontdekt het nautisch erfgoed en het baksteenverleden van deze regio. Er zijn meerdere mooie en lekkere plekjes om te stoppen.

Infoborden vertellen je meer over het brouwen van de “Duvel”. En waarom eens niet een bezoek aan de brouwerij overwegen?

De afstand van 46 km kan onderverdeeld worden in twee lussen van 30 en 16 km. Het wegdek is meestal verhard en soms autovrij. Je volgt de rechthoekige, groen-witte borden van het fietsnetwerk “Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel”. Onderweg staan 4 infoborden die je meer uitleg geven over het Duvel-brouwproces.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in het infokantoor of hier. De folder van de Duvelroute kan je er gratis (excl. verzendkosten) verkrijgen.

Omdat fietsen en alcohol niet altijd samen gaan, raden wij aan om eventuele bieren onderweg verstandig en volgens de wettelijke voorschriften te consumeren en bij overdaad met twee voeten op de grond te blijven. Je kan ook gebruik maken van de talrijke logiesmogelijkheden in deze prachtige streek.

ADRES:
Coolhemstraaat 64
2870 Puurs
en:
Beenhouwerstraat 24
2830 Heindonk (Willebroek)