De Narwal van Wintam

Natuurgebieden

Natuur & Recreatie

Doen

Bornem

Bornem

De Narwal van Wintam
BESCHRIJVING:

In april 2016 werd aan de Rupelmonding in Wintam het kadaver van een narwal gevonden. Het was de eerste stranding ooit in België van een zeezoogdier dat normaal in de arctische wateren van Canada, Groenland, Noorwegen en Rusland leeft.

‘De Narwal van Wintam’ wil de herinnering aan deze opmerkelijke vondst levendig houden. Op de gevel van het paviljoentje aan de strekdam van het Noordelijk Eiland in Wintam kan je nu een prachtige levensgrote tekening van een narwal spotten. Dit kunstwerk is van de hand van DZIA, een Antwerpse straatkunstenaar.

Sinds december 2019 kan je in het paviljoen het volledige verhaal achter deze bijzondere vondst lezen op infopanelen, die daarnaast ook vertellen over de terugkeer van vissen in de Rupel en de Schelde en van zeezoogdieren, zoals de bruinvis en gewone en grijze zeehond.

En als stevig tomaatje is er het 350ste Suske en Wiske-album met als titel: De Nacht van de Narwal. In dit album krijgt Suske een geheimzinnige narwaltand in handen waarin oude runentekens gekerfd staan, wat leidt tot een avontuur vol onvoorziene gevaren!
© Natuurpunt Rupelstreek – Erik De Keersmaecker
ADRES:
Zwoc Wintam
Strekdam Noordelijk Eiland
2880 Wintam (Bornem)
TELEFOON:
03 899 28 68
EMAIL: