Cuvée Antonine

Streekproducten

Genieten

Bornem

Bornem

Cuvée Antonine
BESCHRIJVING:

Kasteel d’Ursel in Hingene gaat het komende jaar het voormalige schildersatelier van hertogin Antonine de Mun omtoveren tot een unieke vakantiewoning (Het Atelier van Antonine). Om de afwerking en de inrichting te bekostigen brouwde het kasteel samen met brouwerij Den Triest uit Kapelle-op-den-Bos twee streekbieren: de Cuvée Antonine Bruin en de Cuvée Antonine Blond.

Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem proefde beide bieren:

“Deze frisfruitige blondine heeft een erg rond en volmondig karakter met mooie aroma’s van perzik, abrikoos en bloemen. De honing uit het kasteeldomein komt subtiel naar voren in de smaak. Het bier heeft flink wat body. Zonder te zoet te worden, blijft het perfect in balans met het fijne bittertje waar deze cuvée mee afrondt.”

“Bij Cuvée Antonine Bruin komen de aroma’s van koffie en chocolade – afkomstig van de mout – je meteen tegemoet. Ze zetten zich krachtig door in de volle smaak van deze cuvée. Daarna duikt ook een mooie houttoets op, dankzij de eikenschilfers uit het kasteeldomein waarop het bier gerijpt is. In evenwicht met het zoetfruitige van de gist krijg je een elegante brunette in je glas.”
Een fles Cuvée Antonine Blond of Bruin van 75 cl kost 10 euro. Het cadeaupakket met twee flessen, een glas, een boekje én een geluksnummer voor de eerste nacht in Het Atelier van Antonine kost 27,50 euro. Bestellen kan via info@kasteeldursel.be of 03 820 60 10. Je bestelling is pas definitief na overschrijving van het totale bedrag op onze rekening BE54 0910 1850 4797 (BIC: GKCCBEBB) met mededeling ‘Cuvée Antonine’.

ADRES:
Kasteel d' Ursel
Wolfgang d’Urselstraat 9
2880 Hingene
TELEFOON:
0032(0)3 820 60 10