Bijenhotelroute

Fietsen

Doen

Bornem

Puurs

Klein-Brabant - Scheldeland

Bijenhotelroute
AFSTAND:
20-40 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Thematocht
STARTPLAATS:
Route 1: “Het Landhuis”, regionaal infokantoor van Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland, Boomstraat 1, 2880 Bornem. Parkeren kan gratis in het parkeergebouw, Achterweidestraat, de stationsparking, Molenveldweg of de randparking Dries aan de Temsesteenweg.

Route 2: Merkenveld 1, 2870 Puurs (achterzijde van het Station-NMBS). Gratis parkeren naast het station, Spoorwegkaai. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Auto
  • Fiets
  • Trein
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

Een fietsroute met als thema “het bijenleven in Klein-Brabant”. Een leerrijke route over de bijenfamilie, de solitaire bij, het nut van de bij en meer weetjes over : “hoe draag je zorg voor de bij?”

De nadruk ligt hier op de natuur. Je bezoekt ook historisch erfgoed. Ook aan de kleinsten is gedacht met een bezoek aan een speeltuin en een kinderboerderij. En je hebt alle gelegenheid voor een hapje en een drankje onderweg.

2 routes van telkens 20 km, die ook kunnen gecombineerd worden. 2 mogelijke startplaatsen, die via de stations van Bornem en Puurs ook per trein kunnen bereikt worden. Vlak terrein, meestal verhard, deels autovrij. Je volgt de wit-groene bordjes van het fietsnetwerk “Scheldeland, langs Schelde, Dender en Rupel”. Op één plaats op beide routes volg je even de bruin-witte bordjes van het wandelnetwerk “In het Land van Stille Waters”. De bijhorende folder (gratis, excl. verzendkosten) maakt alles duidelijk.

De kaarten van het fiets- en wandelnetwerk zijn te koop in de infokantoren of hier.

ADRES:
Boomstraat 1
2880 Bornem
en:
Merkenveld 1
2870 Puurs
TELEFOON:
0032 (0) 3 899 28 68
EMAIL: