Aspergeroute

Fietsen

Puurs

Doen

Bornem

Klein-Brabant - Scheldeland

Aspergeroute
AFSTAND:
40 KM
RELIEF:
  • Vlak
TYPE:
Ontspannend
STARTPLAATS:
Hof van Coolhem, Coolhemstraat 64, 2870 Puurs, parking vlakbij.
Of:
“Het Landhuis”, regionaal infokantoor van Toerisme Klein-Brabant - Scheldeland, Boomstraat 1, 2880 Bornem.
Gratis en onbeperkt parkeren aan het station (Molenveldweg), op de randparking Dries (Temsesteenweg) en in de overdekte parkeergarage aan de Achterweidestraat. Plan je reis via NMBS
HOE BEREIKEN:
  • Fiets
  • Auto
  • Te voet
TOEGANKELIJK VOOR:
  • Fietsers
FACILITEITEN:
  • Parking
BESCHRIJVING:

De koningin der groenten leidt je doorheen Klein-Brabant. Tijdens het voorjaar serveren talloze horecazaken de verrukkelijke asperges.

Je kan starten aan het Hof van Coolhem in Kalfort-Puurs, de bakermat van de aspergeteelt in Scheldeland. Je kan ook starten aan het Landhuis in Bornem, het toeristisch infokantoor van Klein-Brabant – Scheldeland.

Onderweg passeer je door de levendige centra van Puurs en Bornem en langs het prachtige kasteel van Hingene. Je volgt de rechthoekige wit-groene bordjes van het fietsknooppuntennetwerk “Scheldeland “langs Schelde, Dender en Rupel”.

Het basistraject is 40 km lang. Dit traject kan verkort worden met een noordelijke lus van 24 en een zuidelijke lus van 22 km.

De kaarten van het fietsnetwerk zijn te koop in de infokantoren of hier. Je kan er ook de bijhorende folder gratis (excl. verzendkosten) verkrijgen.

ADRES:
Coolhemstraat 64
2870 Puurs
en
Boomstraat 1
2880 Bornem
TELEFOON:
0032 (0) 3 899 28 68
EMAIL: